ПрАТ "СЕМПРЕ СІСТЕМ ФІНАНС"

Код за ЄДРПОУ: 39001724
Телефон: 063-968-29-23; 093-587-57-49
e-mail: info@semprefinance.pat.ua
Юридична адреса: 04111, м.Київ, ВУЛИЦЯ ДАНИЛА ЩЕРБАКІВСЬКОГО, будинок 53, часи роботи: з 9.00 до 18.00
 
Дата розміщення: 25.03.2016

Річний звіт за 2015 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

ПРИМIТКИ ДО РIЧНОЇ ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
«СЕМПРЕ СIСТЕМ ФIНАНС» ЗА 2015 РIК
ЗМIСТ
Примiтка 1. «Загальна iнформацiя про ПАТ «СЕМПРЕ СIСТЕМ ФIНАНС»
Примiтка 1.1 «Загальна iнформацiя про Товариство»
Примiтка 1.2 «Основи пiдготовки фiнансової звiтностi»
Примiтка 1.2.1 «Загальна iнформацiя щодо пiдготовки фiнансової звiтностi»
Примiтка 1.2.2 «Основи облiкової полiтики та складання звiтностi»
Примiтка 1.2.2.1 «Консолiдована фiнансова звiтнiсть»
Примiтка 1.2.2.2 «Первiсне визнання фiнансових iнструментiв»
Примiтка 1.2.2.3 «Цiннi папери у портфелi Товариства на продаж»
Примiтка 1.2.2.4 «Похiднi фiнансовi iнструменти»
Примiтка 1.2.2.5 «Iнвестицiйна нерухомiсть»
Примiтка 1.2.2.6 «Основнi засоби»
Примiтка 1.2.2.7 «Нематерiальнi активи»
Примiтка 1.2.2.8 «Довгостроковi активи, призначенi для продажу, та активи групи вибуття»
Примiтка 1.2.2.9 «Припинена дiяльнiсть»
Примiтка 1.2.2.10 «Податок на прибуток»
Примiтка 1.2.2.11 «Зобов’язання i забезпечення»
Примiтка 1.2.2.12 «Доходи та витрати»
Примiтка 1.2.2.13 «Iноземна валюта»
Примiтка 1.2.2.15 «Винагороди персоналу»
Примiтка 1.2.2.16 «Важливi управлiнськi судження у застосуваннi облiкової полiтики та оцiнки невизначеностi»
Примiтка 2. «Фiнансовi iнвестицiї (р. 1030,1035, 1160 Баланс)»
Примiтка 3. «Дебiторська заборгованiсть»
Примiтка 5. «Операцiї з пов’язаними особами»
Примiтка 6. «Ризики»
Примiтка 7. «Подiї пiсля дати балансу»

Примiтка 1. «Загальна iнформацiя про ПАТ «СЕМПРЕ СIСТЕМ ФIНАНС»

Примiтка 1.1 «Загальна iнформацiя про Товариство»
Публiчне акцiонерне товариство «СЕМПРЕ СIСТЕМ ФIНАНС» (надалi – Товариство) розташоване за адресою: Україна, 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, буд.119
Код пiдприємства за ЄДРПОУ – 39001724.
Товариство було зареєстроване 02 грудня 2013 р. вiддiлом державної реєстрацiї юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв Шевченкiвського району реєстрацiйної служби Головного управлiння юстицiї у мiстi Києвi у формi Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю. Номер запису в Єдиному державному реєстрi про проведення державної реєстрацiї юридичної особи - 1 074 102 0000 047778.
06 червня 2014 було реорганiзоване в Публiчне акцiонерне товариство Вiддiлом державної реєстрацiї юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв Шевченкiвського району реєстрацiйної служби Головного управлiння юстицiї у мiстi Києвi. Номер запису в Єдиному державному реєстрi про проведення державної реєстрацiї юридичної особи, яка утворена в результатi перетворення - 1 074 145 0000 049661.
Товариство має Свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй №000364, реєстрацiйний номер 39/1/2014 вiд 23.04.2014 р.
Видами дiяльностi Товариства згiдно КВЕД є:
66.12 Посередництво за договорами по цiнних паперах або товарах.
Примiтка 1.2 «Основи пiдготовки фiнансової звiтностi»
Примiтка 1.2.1 «Загальна iнформацiя щодо пiдготовки фiнансової звiтностi»
Фiнансова звiтнiсть Товариства пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ) в дiючiй редакцiї затвердженої Радою з Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (Рада з МСФЗ) станом на 31.12.2015 року.
Дана фiнансова звiтнiсть складена за перiод, що почався 01 сiчня 2015 року i завершився 31 грудня 2015 р., пiдготовлена вiдповiдно до МСФЗ.
Звiтнiсть пiдготовлена вiдповiдно до принципу оцiнки за первiсною вартiстю, окрiм статтi дебiторська заборгованiсть за товари, роботи i послуги яка наведена за вирахуванням резерву сумнiвних боргiв.
Фiнансова звiтнiсть представлена в тисячах гривень, а всi суми округленi до цiлих тисяч.
Звiти представленнi по формi затвердженiй нацiональними П(с)БО у вiдповiдностi до ЗУ «Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi».
Фiнансова звiтнiсть за 2015 р. затверджена Рiшенням акцiонера №1/2016 Загальних зборiв акцiонерiв вiд 02.02.2016 р.
Примiтка 1.2.2 «Основи облiкової полiтики та складання звiтностi»
Основнi принципи бухгалтерського облiку та звiтностi Товариства базуються на Законi України «Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi», Податковому кодексi України, нацiональних положеннях (стандартах) бухгалтерського облiку(П(с)БО), МСФЗ та iнших.
Товариство здiйснює бухгалтерський облiк в нацiональнiй валютi.
Операцiї вiдображаються в тому звiтному перiодi, в якому вони були здiйсненi, незалежно вiд дати руху коштiв за ними.
Облiкова полiтика ПАТ «СЕМПРЕ СIСТЕМ ФIНАНС» затверджена наказом №1-обл вiд 06.01.2015 р.
Облiкова полiтика Товариства ґрунтується на наступних основних принципах бухгалтерського облiку:
- повне висвiтлення;
- превалювання сутностi над формою;
- автономнiсть;
- обачнiсть;
- безперервнiсть;
- нарахування та вiдповiднiсть доходiв i витрат;
- послiдовнiсть;
- iсторична (фактична) собiвартiсть.
Облiкова полiтика Товариства враховує такi методи оцiнки активiв та зобов’язань:
- активи i зобов’язання мають бути оцiненi та вiдображенi в облiку таким чином, щоб не переносити iснуючi фiнансовi ризики, якi потенцiйно загрожують фiнансовому становищу, на наступнi звiтнi перiоди.
Методи оцiнки активiв та зобов’язань, окремих статей звiтностi здiйснюються у вiдповiдностi до вимог МСФЗ.
В основу облiкової полiтики Товариства, на пiдставi якої складалась рiчна фiнансова звiтнiсть, покладено наступнi оцiнки окремих статей активiв та зобов’язань:
- активи i зобов’язання облiковуються за вартiстю їх придбання чи виникнення (за первiсною собiвартiстю або справедливою вартiстю).
- при облiку за первiсною (iсторичною) вартiстю активи визнаються за сумою фактично сплачених за них коштiв, а зобов’язання – за сумою мобiлiзованих коштiв в обмiн на зобов'язання.
- при облiку за справедливою (ринковою) вартiстю активи визнаються за тiєю сумою коштiв, яку необхiдно було б сплатити для придбання таких активiв на час складання звiтностi, а зобов’язання – за тiєю сумою коштiв, яка б вимагалася для проведення розрахунку у поточний час.
- приведення вартостi активiв у вiдповiднiсть iз ринковою здiйснюється шляхом їх переоцiнки.
Межею суттєвостi є для:
- окремих об'єктiв облiку, що належать до активiв, зобов'язань та власного капiталу пiдприємства, 5 % пiдсумку всiх активiв, зобов'язань i власного капiталу вiдповiдно;
- окремих видiв доходiв i витрат - 2 % чистого прибутку (збитку) пiдприємства;
- проведення переоцiнки або зменшення корисностi об'єктiв основних засобiв вiдхилення залишкової вартостi вiд їхньої справедливої вартостi у розмiрi 10 % такого вiдхилення;
- визначення подiбних активiв - рiзниця мiж справедливою вартiстю об'єктiв обмiну не повинна перевищувати 10%:
- статей фiнансової звiтностi – 500 грн.

Визнання та оцiнка окремих видiв активiв в Товариствi

Основнi засоби – матерiальнi цiнностi, вартiсть яких перевищує 6 000 грн. i термiн використання бiльше одного року, облiковуються за первiсною вартiстю придбання, яка складається з цiни придбання, мита, непрямих податкiв, що не пiдлягають вiдшкодуванню, та iнших витрат безпосередньо пов’язаних з його придбанням та доведенням до стану, у якому вiн придатний для використання за призначенням. Основнi засоби облiковуються за собiвартiстю (первiсною вартiстю). Собiвартiсть основних засобiв збiльшується на суму витрат, пов'язаних iз полiпшенням об'єкта (модернiзацiя, модифiкацiя, добудова, дообладнання, реконструкцiя тощо), у результатi чого збiльшуються майбутнi економiчнi вигоди, первiсно очiкуванi вiд використання цього об'єкта. Накопичена амортизацiя перераховується пропорцiйно до змiни балансової вартостi об’єкта основних засобiв таким чином, щоб пiсля переоцiнки балансова вартiсть дорiвнювала переоцiненiй вартостi.
Нематерiальнi активи облiковуються за первiсною вартiстю, яка складається з цiни придбання, мита, непрямих податкiв, що не пiдлягають вiдшкодуванню, та iнших витрат безпосередньо пов’язаних з його придбанням та доведенням до стану, у якому вiн придатний для використання за призначенням.
Iншi необоротнi матерiальнi активи - матерiальнi цiнностi, вартiсть яких становить до 6 000 грн. i термiн використання бiльше одного року, облiковуються за первiсною вартiстю, яка складається з цiни придбання, мита, непрямих податкiв, що не пiдлягають вiдшкодуванню, та iнших витрат безпосередньо пов’язаних з його придбанням та доведенням до стану, у якому вiн придатний для використання за призначенням.
Фiнансовi iнструменти вiдображаються в облiку за фактичною собiвартiстю.
Цiннi папери в портфелi Товариства на продаж - акцiї та iншi цiннi папери, якi утримуються протягом невизначеного строку, з нефiксованим прибутком у портфелi на продаж, справедливу вартiсть яких достовiрно визначити неможливо, вiдображаються на дату балансу за розрахунковою справедливою вартiстю.
Дебiторська заборгованiсть визнається активом, якщо iснує ймовiрнiсть отримання Товариством майбутнiх економiчних вигод та може бути достовiрно визначена її сума.
Поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи, послуги визнається активом одночасно з визнанням доходу вiд реалiзацiї продукцiї, товарiв, робiт i послуг та оцiнюється за первiсною вартiстю.
Поточна дебiторська заборгованiсть, яка є фiнансовим активом, включається до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю. Для визначення чистої реалiзацiйної вартостi на дату балансу обчислюється величина резерву сумнiвних боргiв, за методом застосування абсолютної суми сумнiвної заборгованостi.
Iншi активи Товариства облiковуються за первiсною вартiстю.
Запаси матерiальних цiнностей - господарськi матерiали i малоцiннi та швидкозношуванi предмети оприбутковуються за фактичними цiнами придбання – первiсною вартiстю, включаючи витрати на доставку, податки, збори та iншi обов’язковi платежi (крiм тих, що згодом вiдшкодовуються Товариству).
Облiк запасiв, здiйснюється Товариством у вiдповiдностi до МСБО 2 «Запаси», згiдно якого запаси – це активи, якi:
а) утримуються для продажу у звичайному ходi бiзнесу;
б) перебувають у процесi виробництва для такого продажу
або
в) iснують у формi основних чи допомiжних матерiалiв для споживання у виробничому процесi або при наданнi послуг.
Первiсною вартiстю запасiв, що виготовляються власними силами Товариства, визнається їх собiвартiсть. Первiсна вартiсть запасiв у бухгалтерському облiку не змiнюється, крiм випадкiв, передбачених стандартом. Протягом 2015 року малоцiнними та швидкозношуваними предметами визнавались матерiальнi цiнностi з термiном використання до 1 року.
Грошовi кошти та їх еквiваленти – грошi в касi та на рахунках в Банках.
Грошовi кошти на 31.12.2015 р. представленi коштами на рахунках в банку та становлять 5 тис. грн. Кошти в касi Товариства вiдсутнi.
Доходи i витрати облiковуються у перiодi, до якого вони належать.
Дохiд - це валове надходження економiчних вигiд протягом перiоду, що виникає в ходi звичайної дiяльностi суб'єкта господарювання, коли власний капiтал зростає в результатi цього надходження, а не в результатi внескiв учасникiв власного капiталу. Облiк доходiв здiйснюється на пiдставi укладених договорiв та цiн на продукцiю встановлених Товариством.
Витрати - це зменшення активiв або збiльшення зобов’язань, що призводять до зменшення власного капiталу (за винятком зменшення капiталу внаслiдок його вилучення або розподiлу власниками). Вiдображаються в бухгалтерському облiку в момент їх виникнення незалежно вiд дати сплати грошових коштiв. Облiк витрат, що понесенi в зв’язку з виготовленням продукцiї, виконанням робiт, наданням послуг вiдображаються в момент визнання доходiв вiд реалiзацiї такої продукцiї, товарiв, робiт, послуг.
Операцiї в iноземнiй валютi пiд час первiсного визнання вiдображаються у валютi звiтностi шляхом перерахунку суми в iноземнiй валютi iз застосуванням валютного курсу на дату здiйснення операцiї (дата визнання активiв, зобов'язань, власного капiталу, доходiв i витрат).
Сума авансу (попередньої оплати) в iноземнiй валютi, одержана вiд iнших осiб у рахунок платежiв для поставлення готової продукцiї, iнших активiв, виконання робiт i послуг, при включеннi до складу доходу звiтного перiоду перераховується у валюту звiтностi iз застосуванням валютного курсу на дату одержання авансу. У разi одержання вiд покупця авансових платежiв в iноземнiй валютi частинами та вiдвантаження частинами покупцевi немонетарних активiв (робiт, послуг) дохiд вiд реалiзацiї активiв (робiт, послуг) визнається за сумою авансових платежiв iз застосуванням валютних курсiв, виходячи з послiдовностi одержання авансових платежiв.

Примiтка 1.2.2.1 «Консолiдована фiнансова звiтнiсть»
Товариство не складає консолiдовану фiнансову звiтнiсть.
Примiтка 1.2.2.2 «Первiсне визнання фiнансових iнструментiв»
Фiнансовi iнструменти первiсно оцiнюються та вiдображаються за їх фактичною собiвартiстю, яка складається iз справедливої вартостi активiв, зобов’язань або iнструментiв власного капiталу, наданих або отриманих в обмiн на вiдповiдний iнструмент, i витрат, якi безпосередньо пов’язанi з придбанням або вибуттям фiнансових iнструментiв.
Первiсне визнання фiнансових iнструментiв здiйснюється з використанням наступних оцiнок окремих статей активiв та зобов’язань:
- Активи i зобов’язання облiковуються, в основному, за вартiстю їх придбання чи виникнення (за первiсною собiвартiстю або справедливою вартiстю).
- При облiку за первiсною (iсторичною) вартiстю активи визнаються за сумою фактично сплачених за них коштiв, а зобов’язання – за сумою мобiлiзованих коштiв в обмiн на зобов’язання.
- При облiку за справедливою (ринковою) вартiстю активи визнаються за тiєю сумою коштiв, яку необхiдно було б сплатити для придбання таких активiв у поточний час, а зобов’язання – за тiєю сумою коштiв, яка б вимагалася для проведення розрахунку у поточний час.
- Приведення вартостi активiв у вiдповiднiсть iз ринковою здiйснюється шляхом їх переоцiнки.
Протягом 2015 року фiнансовi iнструменти вiдображалися за собiвартiстю.

Примiтка 1.2.2.3 «Цiннi папери у портфелi Товариства на продаж»
В портфелi Товариства на продаж облiковуються за собiвартiстю акцiї.
Аналiтичний облiк акцiй за балансовими рахунками групи 14 i 35 ведеться в розрiзi їх емiтентiв. Товариство не формує резерв пiд вищенаведенi вкладення в акцiї.

Примiтка 1.2.2.4 «Похiднi фiнансовi iнструменти»
Товариство не здiйснювала операцiї з похiдними фiнансовими iнструментами

Примiтка 1.2.2.5 «Iнвестицiйна нерухомiсть»
Станом на 31.12.2015 року Товариство не володiє iнвестицiйною нерухомiстю.
Примiтка 1.2.2.6 «Основнi засоби»
Визнання, облiк, оцiнка та переоцiнка основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до вимог МСБО 16 «Основнi засоби». Основними засобами вважаються активи, якi Товариство придбає з метою використання їх у процесi своєї дiяльностi, надання послуг, для здiйснення адмiнiстративних функцiй, очiкуваний строк корисного використання яких бiльше одного року i первiсна вартiсть яких перевищує 6 000 грн.
Одиницею облiку основних засобiв рахується окремий об’єкт.
Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється щомiсячно прямолiнiйним методом. Амортизацiя нараховується у вiдповiдностi до груп основних засобiв i термiну корисного використання за кожним об’єктом основних засобiв до досягнення балансової вартостi об’єкта нульового значення.
При розрахунку амортизованої вартостi лiквiдацiйна вартiсть ОЗ прирiвнюється до нуля.

Дiапазон строкiв корисного використання включає:

№ групи Найменування основних засобiв Термiн корисного використання, роки
Група 1 Земельнi дiлянки ----
Група 3 Будiвлi,споруди 10-20
Група 4 Машини та обладнання (крiм комп’ютерної технiки) 5
Група 4 Комп’ютерна технiка 2
Група 5 Транспортнi засоби 5
Група 6 Iнструменти, прилади, iнвентар 5
Група 9 Iншi основнi засоби 12

Матерiальнi активи з термiном корисного використання понад один рiк вартiстю до 6000 грн. вважаються малоцiнними необоротними матерiальними активами (МНМА). Амортизацiя МНМА нараховується в першому мiсяцi використання об’єкта в розмiрi 100%.

Примiтка 1.2.2.7 «Нематерiальнi активи»
Визнання й оцiнка нематерiальних активiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО 38 «Нематерiальнi активи».
Нематерiальнi активи зараховуються на баланс за собiвартiстю. Строк корисного використання нематерiальних активiв визначається Товариством самостiйно.
Протягом звiтного року Товариство не облiковувало нематерiальнi активи.

Примiтка 1.2.2.8 «Довгостроковi активи, призначенi для продажу, та активи групи вибуття»
Протягом звiтного року Товариство не здiйснювало переведення основних засобiв до активiв групи вибуття.

Примiтка 1.2.2.9 «Припинена дiяльнiсть»
Протягом звiтного року Товариство не здiйснювало припинення дiяльностi.

Примiтка 1.2.2.10 «Податок на прибуток»
Оподаткування податком на прибуток Товариства здiйснюється на загальних пiдставах.
Вiдповiдно до Податкового кодексу ставка податку на прибуток у 2015 роцi визначена в розмiрi – 18 %.
Визнання витрат (доходiв), активiв та зобов’язань, пов’язаних з податком на прибуток здiйснюється Товариством вiдповiдно до МСБО 12 «Податки на прибуток».
Примiтка 1.2.2.11 «Зобов’язання i забезпечення»
Облiк зобов’язань та забезпечень ведеться вiдповiдно до МСБО 1 «Подання фiнансової звiтностi» та МСБО 37 «Забезпечення, умовнi зобов’язання та умовнi активи».
Зобов’язання визнається, якщо його оцiнка може бути достовiрно визначена та iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок його погашення. Якщо на дату балансу ранiше визнане зобов’язання не пiдлягає погашенню, то його сума включається до складу доходу звiтного перiоду.
Зобов’язання, на яке нараховуються вiдсотки та яке пiдлягає погашенню протягом дванадцяти мiсяцiв з дати балансу, слiд розглядати як довгострокове зобов’язання, якщо первiсний термiн погашення був бiльше нiж дванадцять мiсяцiв та до затвердження фiнансової звiтностi iснує угода про переоформлення цього зобов’язання на довгострокове.
Забезпечення це частина зобов’язань з невизначеною сумою, або часом погашення на дату балансу.

Примiтка 1.2.2.12 «Доходи та витрати»
Доходи i витрати визнаються Товариством за таких умов:
а) визнання реальної заборгованостi за активами та зобов'язаннями Товариства;
б) фiнансовий результат операцiї, пов’язаної з наданням (отриманням) послуг, може бути точно визначений.
Доходи i витрати, що виникають у результатi операцiй, визначаються договором мiж її учасниками або iншими документами, оформленими згiдно з вимогами чинного законодавства України.
Доходи i витрати визнаються за кожним видом дiяльностi Товариства. Критерiї визнання доходу i витрат застосовуються окремо до кожної операцiї. Кожний вид доходу i витрат вiдображається в бухгалтерському облiку окремо. У результатi використання активiв Товариства iншими сторонами доходи визнаються у виглядi процентiв, роялтi. Проценти визнаються у тому звiтному перiодi, до якого вони належать, та розраховуються, виходячи з бази їх нарахування та строку користування вiдповiдними активами або сум заборгованостi Товариства. Умовою визнання процентiв є iмовiрнiсть отримання Товариством економiчної вигоди.
Визнання доходiв Товариством здiйснюється за методом нарахування. Нарахування доходiв (витрат) здiйснюється з дати оформлення документа, що пiдтверджує надання (отримання) послуги, реалiзацiї продукцiї (товарiв).
Доходи i витрати Товариства вiдображаються в бухгалтерському облiку за рахунками класiв 7 та 9. Залишки за рахунками доходiв i витрат вiдображаються наростаючим пiдсумком за квартал та в кiнцi звiтного перiоду (кварталу) закриваються на рахунок 44 «Нерозподiленi прибутки (непокритi збитки)».

Примiтка 1.2.2.13 «Iноземна валюта»
Облiк операцiй в iноземнiй валютi здiйснюється згiдно з МСБО 21 «Вплив змiни валютних курсiв».
На кожну дату балансу:
а) монетарнi статтi в iноземнiй валютi вiдображаються з використанням валютного курсу на дату балансу;
б) немонетарнi статтi, якi вiдображенi за iсторичною собiвартiстю i зарахування яких до балансу пов'язано з операцiєю в iноземнiй валютi, вiдображаються за валютним курсом на дату здiйснення операцiї;
в) немонетарнi статтi за справедливою вартiстю в iноземнiй валютi вiдображаються за валютним курсом на дату визначення цiєї справедливої вартостi.
Визначення курсових рiзниць за монетарними статтями в iноземнiй валютi проводиться на дату здiйснення господарської операцiї та на дату балансу.
Курсовi рiзницi вiд перерахунку грошових коштiв в iноземнiй валютi та iнших монетарних статей про операцiйну дiяльнiсть вiдображаються у складi iнших операцiйних доходiв (витрат).
Статтi доходiв, витрат та руху грошових коштiв пiдлягають перерахунку за валютним курсом на дату здiйснення операцiй, за винятком випадкiв, коли фiнансова звiтнiсть господарської одиницi складена у валютi країни з гiперiнфляцiйною економiкою.

Примiтка 1.2.2.14 «Ефект змiн в облiковiй полiтицi та виправлення суттєвих помилок»
Протягом 2015 року Товариство не вносило змiни до облiкової полiтики.

Примiтка 1.2.2.15 «Винагороди персоналу»
Всi винагороди персоналу в Товариствi є короткостроковими винагородами (включаючи вiдпустку) оцiнюються як поточнi зобов’язання, включаються в зобов’язання по персоналу та оцiнюються за недисконтованими сумами, якi Товариство планує виплатити в результатi невикористаних прав.
Товариство сплачує фiксованi внески до фондiв соцiального страхування та страхує окремих спiвробiтникiв якщо це вимагається законодавством України. Товариство не має юридичного або визначеного зобов’язання щодо сплати внескiв на додаток до фiксованих внескiв, якi визнаються як витрати в тому перiодi, в якому нараховано виплати працiвникам.
Примiтка 1.2.2.16 «Важливi управлiнськi судження у застосуваннi облiкової полiтики та оцiнки невизначеностi»
При пiдготовцi фiнансової звiтностi керiвництво вживає ряд суджень, оцiнок та припущень щодо визнання та оцiнки активiв, зобов'язань, доходiв i витрат.
Важливi управлiнськi судження. Наступнi судження є важливими управлiнськими судженнями у застосуваннi облiкової полiтики Товариства, що мають найбiльший вплив на фiнансову звiтнiсть.
Визнання вiдстрочених податкових активiв.
Мiра, в якiй вiдстроченi податковi активи можуть бути визнанi, базується на оцiнцi ймовiрностi майбутнього оподаткованого прибутку Товариства, щодо якого вiдстроченi податковi активи можуть бути визнанi. Крiм того, також потрiбно судження в оцiнцi впливу будь-яких правових або економiчних обмеженнях та невизначеностi в рiзних податкових аспектах.

Примiтка 2. «Фiнансовi iнвестицiї (р. 1030,1035, 1160 Баланс)»
Станом на 31.12.2015 року фiнансовi iнвестицiї складають 7 501 тис. грн., що вiдповiдає значенню рядка 1160 «Поточнi фiнансовi iнвестицiї»
Поточнi фiнансовi iнвестицiї станом на 31.12.2015 року складаються з:
- 3 538 207 (три мiльйони п’ятсот тридцять вiсiм тисяч двiстi сiм) штук простих iменних акцiй ПАТ «ЗНВКIФ «АМРIТА» номiнальної вартостi 0,25 грн. (нуль гривень 25 копiйок). У 2016 роцi планується продати акцiї ПАТ «ЗНВКIФ «АМРIТА» за цiною не нижче 2.12 грн. (двi гривнi 12 копiйок) за одну акцiю.
1.Фiнансовi iнвестицiї Станом на 31.12.2014 Станом на 31.12.2015
1) Поточнi фiнансовi iнвестицiї 7 501,0 7 501,0

Надходження 0,0 0,0
Вибуття 0,0 0,0

Примiтка 3. «Дебiторська заборгованiсть»
Дебiторська заборгованiсть Класифiкацiя дебiторської заборгованостi здiйснюється групуванням дебiторської заборгованостi за строками її непогашення iз встановленням коефiцiєнта сумнiвностi для кожної групи. Коефiцiєнт сумнiвностi встановлюється компанiєю, виходячи з фактичної суми безнадiйної дебiторської заборгованостi за попереднi звiтнi перiоди. Дебiторська заборгованiсть вiдображається в сумi, вказанiй в рахунку, за мiнусом резервiв пiд сумнiвнi борги та пiд знецiнення цiєї заборгованостi.
Примiтка 4. «Власний капiтал»
Станом на 31.12.2015 року загальний розмiр власного капiталу Товариства складає суму 7502 тис. грн., з яких статутний капiтал становить 7 501 тис. грн. Статутний капiтал сформований на 100% за рахунок вкладiв учасникiв в грошовiй формi.

I. Власний капiтал Станом на 31.12.2014 Станом на 31.12.2015
Зареєстрований (пайовий) капiтал 7 501 7 501
Капiтал у дооцiнках -
Додатковий капiтал - -
Резервний капiтал - -
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) - 1
Неоплачений капiтал - -
Усього за роздiлом I 7 501 7 502
Примiтка 5. «Операцiї з пов’язаними особами»
ПАТ «СЕМПРЕ СIСIТЕМ ФIНАНС» не складає консолiдованої фiнансової звiтностi, що оприлюднюються.
У Товариства не було вiдносин з пов’язаними сторонам.

Примiтка 6. «Ризики»
Товариство схильне до рiзних ризикiв у зв’язку з наявнiстю фiнансових iнструментiв. Основними видами ризикiв є ринковий ризик i ризик лiквiдностi.
Ризик лiквiдностi полягає у тому, що Товариство можливо не зможе виконати свої зобов’язання. Товариство управляє своєю лiквiднiстю шляхом монiторингу запланованих витрат, а також прогнозу потокiв грошових коштiв, що виникають щодня у зв’язку з дiяльнiстю.
За попереднi перiоди не було виявлено безнадiйних або сумнiвних боргiв i тому необхiдностi в корегуваннях не було. На кожну звiтну дату компанiя оцiнює рiвень сумнiвних боргiв та робить корегування резерву сумнiвних боргiв. Забезпечення виплат персоналу не нараховуються.

Примiтка 7. «Подiї пiсля дати балансу»
Подiї пiсля дати балансу – це сприятливi та несприятливi подiї, якi вiдбуваються вiд дати балансу до дати затвердження фiнансових звiтiв до випуску, навiть якщо цi подiї вiдбуваються пiсля оприлюднення прибутку чи iншої вибiркової фiнансової iнформацiї.
Станом на 19.02.2016, в Товариства виникають подiї пiсля дати балансу, якi суттєво впливають на фiнансово-господарську дiяльнiсть Товариства.
Вiдповiдно до договору купiвлi продажу цiнних паперiв №БВ-16/38 вiд 19.02.2016 Товариство продало простi iменнi акцiї ПАТ «ЗНВКIФ «АМРIТА» у кiлькостi 3 538 207 (три мiльйони п'ятсот тридцять вiсiм тисяч двiстi сiм) штук за цiною 7 505 000 (сiм мiльйонiв п'ятсот п'ять тисяч) гривень 00 копiйок.
Директор Єльчик О.М.